Woonzorgcentrum

Contact

Mail ons: socialedienst@nottebohm.be

Bel ons: 03/259 18 00

of laat hier uw gegevens achter
en dan bellen wij u terug:
 

Woonzorgcentrum

In het Woonzorgcentrum bieden wij  75 woongelegenheden.  Wat ook de aard van de zorgvraag is, we zoeken steeds naar een antwoord dat aansluit bij de individuele wens.  Dat kan gaan van weinig ondersteuning tot intensieve zorg of begeleiding.


Wij bieden u:

Een huis waar u uw leven kunt verder zetten

Het mogelijk maken dat u, uw leven kunt verder zetten zoals u dat wenst, is ons hoofddoel.  Wij vertrekken vanuit uw wensen en behoeften en respecteren uw geloofsovertuiging.  De band met het verleden is ontzettend belangrijk.   Daarom zijn uw familie, vrienden en kennissen ook altijd welkom.  We streven naar aangename en gezellige sfeer.

Een thuis waar u goede zorg krijgt

U kiest zelf uw huisarts.
Het zorgteam zal u met warmmenselijke, professionele hulp bijstaan: verplegenden en zorgkundigen, kine, ergo en logo.
Indien nodig kunnen we bijkomende hulp inschakelen, hiervoor werken wij met externe centra samen.
Voor ouderen met dementie hebben wij een bijzondere begeleidingsvorm in onze huiselijke foyer.

Een thuis waar mensen voor u klaar staan

De medewerkers van de sociale dienst bieden u een warm onthaal. Zij maken u wegwijs en staan altijd open voor uw vragen, opmerkingen en suggesties. Aarzel niet hen te contacteren.
Het animatieteam organiseert allerlei activiteiten en de animatoren zijn er ook om samen met u te kijken wat u nog graag doet of wat u zich nog als doel stelt.
Ook de vrijwilligers komen graag bij uw langs. Zij bieden een luisterend oor en veel steun, zij heten u van harte welkom in "hun" cafetaria.
Mensen die voor u belangrijk zijn, familie - vrienden - kennissen, moedigen we graag aan om langs te komen. Wij bieden hiervoor ook specifieke faciliteiten aan.

Een thuis om te wonen

Woongelegenheden

Er is de keuze uit één- of tweepersoonskamers.
U kunt uw kamer inrichten met eigen meubels, foto's en decoratie.
De actuele kostprijs per persoon bedraagt:
één persoonskamer:   € 63,41  / dag
twee persoonskamer: € 57,85  / dag
Meer informatie over wat in de prijs inbegrepen is kan u verkrijgen via de sociale dienst: 03 / 259 18 15 (tijdens de kantooruren)

 

Gemeenschappelijke ruimtes en diensten

De aangename ontmoetingsruimtes staan ter beschikking om even van de kamer weg te zijn en ondermeer mensen te ontmoeten, deel te nemen aan activiteiten of een verjaardag te vieren.
De cafetaria is dan weer de plaats om gezellig iets te gaan drinken: elke dag open !
In de tuin kan je even van de natuur genieten en een wandeling maken.
 
Elke week is er een liturgische viering, met bijzondere aandacht voor de feestdagen.
 
Wij organiseren ook nog de volgende diensten: een kapsalon (twee maal per week) en pedicure/manicure.
 
De maaltijden worden in onze eigen keuken warm bereid. We werken hiervoor samen met Sodexo.  Aarzel niet om uw wensen kenbaar te maken aan ons keukenteam.

Animatie

De medewerkers van het animatieteam brengen leven in huis.
Wij trachten een leefsituatie te creëren waarin iedere bewoner zichzelf mag zijn en zich verbonden weet met de anderen.
We luisteren naar uw wensen en proberen invulling te geven aan uw verwachtingen.
Naast een individueel bezoek op uw kamer, zorgen wij ook nog voor diverse activiteiten in kleine groep .  Bij het plannen van deze activiteiten gaan we uit van uw interesses. Schilderen, zingen, confituur maken, creatief atelier en koken staan daardoor regelmatig op het programma.  In kleine groepjes gaan we naar musea, de markt, een park, een chique restaurant, de zee en andere gewenste locaties.  Concerten, poppenkast, modeshow, schoenenverkoop en het jaarlijks tuinfeest brengen sfeer in huis.  Alle jaarfeesten en belangrijke mijlpalen in het leven worden hier uitvoerig gevierd.  Uiteraard is familie altijd welkom.

Ook bij de moeilijke momenten in het leven staan we samen met u stil.  We steunen u bij de keuzes die u maakt of helpen u als het kiezen moeilijk valt.

In ons huiskrantje krijgt u info over onze werking.

Een overzicht van onze speciale activiteiten vindt u terug in de activiteitenkalender.  De wekelijks weerkerende activiteiten zijn te vinden op elke afdeling in de leefruimte.